גמילה מחיתולים

בין השלבים המאתגרים הן עבורנו ההורים והן עבור ילדנו הוא שלב הגמילה מחיתולים, שלב שבו הילד הופך אט אט עצמאי ומסוגל ללכת בכוחות עצמו להתפנות. חשוב להבין כי לא רק שהילד צריך להיות בשל בכדי להיגמל מחיתולים, אלא גם ההורה, שכן הדבר דורש הרבה סבלנות ואורך רוח. בכדי שהגמילה תתבצע בצורה פשוטה ומהירה ככל הניתן, ההורים חייבים להיות מגויסים לתהליך מהתחלתו ועד סופו.

 

באיזה גיל מומלץ לגמול מחיתול?

ובכן, כל ילד הוא יחיד ומיוחד. יש ילדים שמראים נכונות להיגמל בכוחות עצמם כבר לקראת גיל שנתיים. החל מגיל שנתיים לתינוק יש את היכולת הפיזית לשלוט בסוגרים שלו ויש תינוקות שמסוגלים להוריד ולהביש באופן חלקי או בעצמם את המכנסיים. בשלב זה, רוב הפעוטות יהיו מסוגלים להבין מה זה סיר וזה שלב שבו אפשר להתחיל את התהליך על ידי חיקוי שלנו ההורים, כלומר להסביר לפעוט מה אנחנו עושים כשיש לנו פיפי או קקי. הדרך הטובה ביותר לזהות האם התינוק מוכן לגמילה היא להציע לו לעשות שימוש בסיר וכך נבין האם הוא מביע סוג של התעניינות או סקרנות בסיר. התנגדות מצדו מראה כי עלינו להמתין עוד קצת זמן ולאפשר לפעוט להבשיל עוד קצת.

 

כמה זמן תהליך הגמילה לוקח?

בין 5-7 חודשים. בהתחלה חושפים את הפעוט לסיר, מאפשרים לו להתנסות בדבר פעם אחר פעם. יש המאמינים בשיטת הסר והיפטר כלומר מאפשרים לפעוט להסתובב בבית ללא חיתול וכך הוא לומד לאט לאט לרוץ לסיר. כמובן שיהיו לא מעט פספוסים בדרך אבל יש הטוענים כי זו השיטה הטובה והמהירה ביותר.

 

גמילה מחיתולים – דגשים חשובים!

הדבר החשוב ביותר בגמילה מיוחסת להחלטת ההורה ולהיותו מוכן לתהליך

הסבירו לפעוט מה עליו לעשות בסבלנות, הדגימו לו, הקריאו לו סיפורים הקשורים לנושא, שחקו איתו במשחקים ואפילו אפשר לעשות תיאטרון בובות להמחשה

כדאי להירתם לתהליך בתקופה שאתם נמצאים הרבה בבית יחד עם הפעוט כמו בחופשים למשל

 

מרחבי הרשת:

מטרנה מחברת בין אימהות בחופשת לידה

מטרנה – כתבה באתר דה מרקר